
Απλωμένα δίπλα όλα τα προϊόντα της γης και της θάλασσας μας, από παραγωγούς και επαγγελματίες του νησιού μας, δείχνουν όλο τον πλούτο του νησιού μας.
Στην έκθεση προϊόντων της διήμερης εκδήλωσης “Τρώμε Τοπικά”, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Λήμνου στο Λιμάνι της Μύρινας.
Η Αναπτυξιακή Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ διοργάνωσε την εκδήλωση στο πλαίσιο του ΔΣΣ “LOCALTOUR”, Υπομέτρο 19.3. του προγράμματος CLLD LEADER “ΠΑΑ 2014-2020”.
Χτες Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα Γκαλιούρη, με θέμα “Η επίδραση της διατροφής στη διαδικασία ανάπτυξης ενός τόπου. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον”.

Το απόγευμα στο λιμάνι έλαβε χώρα η έκθεση των ντόπιων προϊόντων, με πολύ κόσμο να δοκιμάζει και να συζητά με τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του νησιού μας.

Ταυτόχρονα είχαμε ζωντανές μαγειρικές από τη Μάλαμα Μπανάβου, που μαγείρεψε πουρέ ασπρομύτικου φασολιού με συνοδεία μαγειρεμένου παστού, σβησμένο με τσίπουρο και το Γιάννη Κάβουρα, που μαγείρεψε μια κλασική συνταγή, πετεινό με το φλωμάρι. Και τα δύο νοστιμότατα, που το κοινό τίμησε δεόντως.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακού χορούς από τους συλλόγους Λιβαδοχωρίου και Μούδρου και το Σύλλογο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε στο νησί μας για το Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Μούδρο.
Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Δημήτρη Μαυράκη.

Σήμερα Τρίτη, δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, το πρωί ο Ραφαήλ Γιαννέλης στο Γυμνάσιο της Μύρινας μύησε τα παιδιά στην τέχνη της καλαθοπλεκτικής.
Το βράδυ, με την έκθεση προϊόντων να συνεχίζεται, είχαμε γευσιγνωσία και κεράσματα από τον Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.
Και η βραδιά έκλεισε με το μουσικό σχήμα “Για τ’ αντετ'” και παραδοσιακούς ήχους.
